(untitled) (Журнал «Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво», 2026)
Наведено результати досліджень впливу на ефективність вирощування розсади індетермінантного гібриду помідору Махітос F1 різних типів субстрату. Досліджено формування загальної врожайності визначеного гібриду у плівкових теплицях. Показано, що у сучасному овочівництві при вирощуванні розсади помідору застосовують різні види природних сумішей та штучних середовищ у якості субстратів. Доведено, що найкращі показники якості розсади спостерігались за вирощування розсади із використанням в якості субстрату суміші дернової землі, субстрату «Jiffy» та перегнію у співвідношенні (1:1:1), що забезпечує загальну врожайність на рівні 15,7 кг/м2.