(untitled) (Журнал «Рослинництво, селекція і насінництво, плодоовочівництво», 2025)
Наведено результати досліджень впливу позакореневого підживлення гумусовими біостимуляторами Зіновій Тріпл Корн, Зіновій Тріпл Оіл, Зіновій Тріпл Дабл, Зіновій Тріпл, Зіновій Гранд Гурій виробництва фірми Пестицид ЕООД (Болгарія) в дозах 2 і 4 л/га на біологічну продуктивність соняшнику товарних гібридів МАS 920 СР (2024 рік) та МАS 85 (2025 рік) . Установлено, що в кліматичних умовах Харківщини, які склалися у 2024-2025 рр., найкращі результати отримані для біостимулятора Зіновій Тріпл Оіл. Гумусові біостимуляторіи виробництва фірми Пестицид ЕООД слід розглядати не лише як джерело макро- і мікроелементів для рослин, а й як антистресант в посушливих умовах клімату Східного Лісостепу України.